Orlando Bloom-životopis Mc:-D

4. ledna 2009 v 20:06 | Nikušííík |  Celebs

Orlando Bloom

Orlando se narodil a vyrůstal v Canterbury v Anglii spolu se svou mladší sestrou Samanthou. Už od mládí chtěl být hercem a díky podpoře své matky se začal zúčastňovat místních hereckých festivalů. V 16-ti letech se přesunul do Londýna, kde se připojil k National Youth Theatre a po dvě sezóny s nimi účinkoval, než získal stipendium na herecké škole British American Drama Academy. Na konci působení se skupinou si zahrál tajného agenta ve hře "A Walk in the Vienna Woods". Což mu pomohlo k malé roli v britském televizním filmu "Wilde" (1997).

Další herecké vzdělání si doplnil na prestižní Londýnské škole "Guildhall School of Music and Drama". Běhěm studia na této škole si zahrál v několika klasických divadelních představeních. Během studia se mu přihodila nešťastná nehoda, když spadl z druhého patra na záda. Naštěstí se mu neporušila mícha a za nedlouho jej propustili z nemocnice.

Stejně jako většina jeho známých ze studia se pokoušel získat roli v připravované trilogii Pána prstenů. Po mnoha zkouškách a výběrových řízeních si měl zahrát roli Faramira (který se objevuje v druhém dílu dvou věží), ale po schůzce s režisérem Peterem Jacksonem mu byla nabídnuta jedna z hlavních rolí Legolase Greenleafa. Role Legolase mu byla nabídnuta dva dny před dokončením studia v roce 1999.

Na roli Legolase se připravoval několik měsíců předtím, učil se jezdit na koni, střílet z luku a šermovat. Postavu, kterou ztvárnil je nesmrtelný 2 931 let starý elf s nadlidskými schopnostmi. Celá trilogie se natáčela na Novém Zélandě 18 měsíců. První díl Pán prstenů 1 - Společenstvo prstenu "The Lord of the Rings: The Fellowship of the Ring" byl uveden do kin v roce 2001.Film se ihned stal absolutní jedničkou, která bořila statistiku nejen v návštěvnosti, ale i tržbách. Spolu s Elijahem Woodem (Frodo) Ianem McKellenem (Gandalf - čaroděj), Viggo Mortensenem (Aragorn řečený Chodec - člověk) a Liv Tyler (Arwen - elfka) se stali středem zájmu všech světových médií. Orlando má ve skutečnosti krátké tmavé vlasy, ale v trilogii se objevuje s dlouhou blond parukou.

Orlando Bloom Filmografie

2006 - Piráti z Karibiku - Truhla mrtvého muže
2005 - Elizabethtown
2005 - Království nebeské
2004 - Calcium Kid
2004 - Troja
2003 - Essence of Combat: Making 'Black Hawk Down', The (V)
2003 - Ned Kelly
2003 - Pán prstenů: Návrat krále
2003 - Piráti z Karibiku - Prokletí Černé perly
2002 - Lord of the Piercing (TV)
2002 - Making of 'The Lord of the Rings', The (V)
2002 - Making the Movie (TV)
2002 - Pán prstenů: Dvě věže
2001 - Černý jestřáb sestřelen
2001 - Film o filmu - Pán prstenů: Společenstvo Prstenu (TV)
2001 - National Geographic: Beyond the Movie - Pán prstenů (TV)
2001 - Pán prstenů: Společenstvo Prstenu
2001 - Quest for the Ring (TV)
1997 - Oscar Wilde
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama